Den bedste chokoladekage

Den bedste chokoladekageDen her opskrift har efterhånden fulgt mig længe. Det er sådan en opskrift, der er super nem og hvor man bare altid er sikker på, at resultatet bliver godt. Den indeholder appelsinskal, hvilket gør hele tricket for mig. Jeg elsker appelsin og chokolade sammen. Den her kage har fået en super cremet og lækker glasur med kokos, mokka og chokolade, men en hvid glasur med lidt appelsinsaft er også helt vidunderlig. Der er to muligheder for bagningen – enten bruger du en almindelig bradepande (ca. 32×24) eller en springform. Hvis du vælger bradepanden bliver det en helt almindelig, jævnt bagt og dejlig svampet kage – hvis du tager springformen får du en kage, der er super svampet og blød indeni, med et “krater” på toppen og mere sprødhed udenpå. Begge dele har sine fordele – gør, hvad du har lyst til. Kagen på billedet er bagt i en bradepande.

Det skal du bruge:
6 spsk kakao
250 g hvedemel
300 g sukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
250 g smeltet smør (køl lidt af, inden den tilsættes)
2 1/2 dl mælk
Revet appelsinskal fra én appelsin
2 æg

Derudover kan man tilsætte chokolade og nødder efter smag – den her har fået 100 g mørk grofthakket chokolade og 100 g grofthakkede pekannødder. Det kunne også være usaltede pistacienødder, valnødder, hasselnødder eller hvad end du har lyst til. Man kan også helt lade være, hvis man bare gerne vil have en helt plain chokoladekage.

Sådan gør du:
Det her er den bedste del af det hele – det hele skal nemlig bare blandes sammen. Hvis du bager den i en bradepande, så skal den have ca. en halv time ved 170 grader. Tager du springformen skal den have en times tid ved 170 grader.

Glasur:
Den nemme løsning er at blande flormelis med lidt appelsin- eller citronsaft – så får man en dejlig syrlig finish på kagen.

Hvis du er i humør til en chokoladebombe ud over det almindelige, så lav en chokoladeglasur med kokos, som på billedet.

Det skal du bruge:
100 g smør
1 dl stærk kaffe
100 g kokosmel (ca.)
50 g mørk chokolade
2 spsk kakao
Flormelis

Sådan gør du:
Smelt smørret i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen og tilsæt kaffe, chokolade, kakao og kokosmel. Når chokoladen er helt smeltet tilsættes flormelis til glasuren har den rigtige konsistens. Husk, den er mere flydende, når den er varm, så pas på med at tilsætte alt for meget flormelis.

11 thoughts on “Den bedste chokoladekage

 1. Haløjsa! Denne her kage ser super lækker ud, og jeg vil rigtig gerne prøve at bage den, men hvor mange stykker/ hvor mange per. er der ca. til i denne her kage? Tusind tak for hjælpen! 🙂

  1. Hej Olivia. Dejligt at høre, at du har lyst til at prøve den – jeg kan også varmt anbefale den. 🙂
   Nu kommer det selvfølgelig an på, hvor sultne folk du har med at gøre, men vil mene, at der er nok til, at ca. 10 pers. kan få et stykke i god størrelse. God fornøjelse med den. Vh Anne

  1. Hej Jacob. Dejligt at høre, at du kunne lide den – er også ret vild med den selv. Ser nu også virkelig ud til at være en lækker sag på chokoladehimlen – den må jeg prøve næste gang den står på chokoladekage. 🙂

 2. Er det mig der ikke kan se, eller har du ingen ikon til at printe opskriften ud? Kagen smager fantastisk godt – tak for opskriften.

  1. Hej Michaela. Hmm, det kan godt være, at der ikke er et ikon. Er i hvert fald ikke noget jeg aktivt har sat på. Og kan ikke lige finde knappen, der kan sætte den på, desværre. Håber du kan leve med den, som den er. Glad for at høre, at du også synes, at den er lækker. 😊🍰

 3. Jeg lavede dobbelt portion og lagde den sammen med en chokoladesmørcreme. Vi var 14 mennesker og der er næsten en halv kage i overskud. Dejlig nem kage og dem som elsker chokoladekage sagde at den var vildt god. Fødselsdagsbarnet syntes også at den smagte godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s