Wok med rejer og nudler

Wok med nudler og rejer

Januar er for mig lig med lette retter med masser af grønt. Oven på julemaden er man bare klar til noget, der ligger knap så tungt (og så skal det da heller ikke være nogen hemmelighed, at der lige er en smule julesul, der helst skulle forsvinde igen). Wokretter er super hurtigt, nemt og toplækkert januar-mad, der opfylder kriterierne om mere grønt, knap så fedtholdigt og selvfølgelig god smag. Og så har jeg også fået en super lækker grøntsagskniv fra global i julegave (den her smuksak af en køkkenkniv), så jeg snildt kan choppe alle grøntsagerne. Der er nu ikke noget som en ny kniv, når der skal snittes grøntsager.

Det skal du bruge (2 pers.):
2 små bok choy (asiatisk kål, fås hos asiatiske købmænd)
1 bundt forårsløg
1-2 røde friske chilier
4 selleristænger
1/2 pakke fuldkornsnudler (brug flere, hvis I er meget sultne)
Ca. 100 g rejer fra frost eller lage
1 skvæt sød chilisauce
1 stort bundt koriander

Sådan gør du:
Skyl og snit alle grøntsagerne i tynde strimler. Hak korianderen groft. Man behøver ikke pille alle stilkene fra. De er så fine, at man sagtens kan spise dem også, men skær lige det groveste fra forneden. Kog nudlerne et par minutter – de skal ikke være helt færdige. Varm lidt chilisauce i wokgryden. Lad den blive rygende varm. Tilsæt alle grøntsagerne og svits dem ca. 5 minutter. Tilsæt derefter nudlerne og lad dem stege med et par minutter inden rejerne tilsættes. Rejerne skal bare lige varmes – ikke steges yderligere. Smag til med salt og peber. Server med masser af koriander og evt. mere chilisauce.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s