Lammefilet med pastinakfritter, bagt squash og rødvinssauce

Lammefilet med pastinakfritter, bagt squash og rødvinssauceLammefilet er et meget magert og utroligt delikat stykke kød, der skal serveres rosa. En super lækker sag til weekenden og et godt alternativ, når man har lyst til noget andet end oksebøf.

Det skal du bruge (2 pers.):
1 lammefilet
2-3 store pastinakker
1 lille squash
Frisk bøffelmozarella
En håndfuld gode, sorte oliven uden sten
2-3 stængler frisk rosmarin, grofthakket
Salt og peber
Olivenolie

Rødvinssauce:
2 små skalotteløg, finthakket
1 lille klump smør
2 dl god rødvin
2 dl lammefond
1 spsk maizena jævning
Salt og peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl pastinakkerne og skær dem i grove stave. Læg dem i et fad, drys med olie, salt, peber og grofthakket rosmarin. Bag dem i ca. 40 minutter.

Skyl squashen og skær den i grove skiver. Læg bagepapir i et fad. Fordel squashskiverne i fadet. Skær  mozarellaen i skiver og fordel dem mellem squashene. Drys til sidst de hele oliven, olivenolie, salt, peber og frisk rosmarin over og sæt den i ovnen sammen med fritterne. Squashen skal have 20-30 min.

Imens steges lammefileten. Start med at krydre med salt og peber. Varm en pande op, så den er rygende varm. Brun kødet på begge sider. Derefter skrues panden ned på halvt blus. Giv herefter fileten 3-4 min på hver side. Tag fileten af panden og lad den trække indtil fritterne og sqaushen er færdig.

Rødvinssauce:
Rødvinssauce består af meget få ingredienser – derfor er det meget vigtigt, at man bruger nogle gode råvarer. Ellers bliver den simpelthen kedelig og ligegyldig i smagen. I stedet for maizena kan du vælge at tilsætte lidt fløde.
Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt løgene og lad dem blive bløde og gennemsigtige, uden de tager farve. Tilsæt rødvinen og lad den koge ind til det halve. Tilsæt derefter lammefonden – lad også den koge godt ind. Udblød maizenaen i lidt vand og tilsæt den. Lad den koge med, indtil den får den rigtige konsistens. Smag til med salt og peber.

Skær lammefileten i små skiver. Det hele serveres rygende varmt. God appetit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s