Pasta carbonara med spinat

Carbonara med spinat

Okay – vi er måske lidt væk fra klassikeren carbonara. Men der indgår bacon, fløde, pasta, parmesan og æg – og så gælder det i min verden. Om ikke andet smagte det skønt. Snup et glas hvidvin til og der er lagt op til en skøn fredagsmenu.

Det skal du bruge:
250 g frisk ravioli med spinat (fås færdige i velassorterede supermarkeder)
50 g god bacon, skåret i grove tern
2 æggeblommer
1 dl fløde
1 god håndfuld friskrevet parmesan
250 g frisk spinat
Muskatnød
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at sætte rigeligt vand over til pastaen. Skyl spinaten grundig og pil de groveste stilke af. Steg bacon sprødt på panden og hæld den over på et par stykker køkkenrulle. Hæld det meste af baconfedtet fra panden. Bland æggeblommer, fløde og parmesan i en skål ved siden af. Smæk spinaten på panden og lad det falde sammen. Kog pastaen 2-3 min i velsaltet vand. Hæld vandet fra pastaen og hæld den over i panden. Tilsæt æggeblandingen og smag det hele til med muskatnød, peber og måske salt – pas på med saltet, for der er allerede masser af salt i baconen. Det skal have meget kort tid på panden – bare lige til det får den der lækre, cremede konsistens. Server straks, mens det hele er rygende varmt.

Advertisements

One thought on “Pasta carbonara med spinat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s