Pulled Pork – den møre, møre gris

Pulled PorkHer har vi efterhånden at gøre med en moderne klassiker. Efter Price-brødrene lavede den supermøre gris er der mange, der har gjort dem kunsten efter. Jeg er selvfølgelig ikke en undtagelse. Pulled Pork er faktisk en nakkekam, altså en flæskesteg uden flæsk og ben, der er blevet gnubbet med masser af dejlige krydderier og derefter har ligget et halvt døgn i ovnen eller grillen ved forholdsvis lav temperatur. Det får man et fantastisk mørt stykke kød ud af, som man kan trække eller “pull” fra hinanden. Deraf “pulled pork”. Nå, men skynd dig i gang! Det er så lækkert. Lav en gang hjemmelavet coleslaw, en dejlig barbequesauce og en gang burgerboller til og du har en fantastisk weekendspise.

Det skal du bruge: (4-6 pers.)
1-1,5 kg nakkekam
50 g brun farin
30 g paprika (ja, det er meget, men så meget skal der til)
2 spsk friskværnet peber
2 spsk salt
1 tsk cayennepeber

Sådan gør du:
Dagen før servering: Start med at tjekke kødet – fjern sener og andet uvæsen. Bland farin, paprika, peber, salt og cayennepeber, så du får en tør “rub”, altså en krydderblanding. Hvis du har nogle krydderier du er helt vild med, fx spidskommen, koriander eller noget helt andet, så blander du også bare det i. Der er ingen regler for, hvilke krydderier man bruger, men her er en god base. Gnid rubben ind i kødet og pak den ind i en plastikpose. Lad den trække natten over.

På dagen: Tænd ovnen på 90-100 grader. Læg grisebassen i et fad og så skal den simpelthen bare stege, stege og stege. Det tager ca. 10-12 timer, så man skal tidligt op for at nå at have den klar til aftensmaden. Alternativt kan du begynde endnu tidligere og sætte bassen ind om aftenen og så måske starte på en lidt lavere temperatur. Ellers kan man også vælge at dele kødet i to stykker – så får man som bonus også endnu mere af den lækre, sprøde skorpe. Til gengæld er der lidt større risiko for, at den bliver tør. Kernetemperaturen skal være på ca. 95 grader – så er den klar til at hive fra hinanden. Lad den hvile i en halv times tid inden du begynder at trække.

Server med hjemmelavet coleslaw og barbeque sauce. Opskrifterne finder du her:

Hjemmelavet Coleslaw
Barbeque Sauce som i det vilde vesten

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s