Bagt torsk med søde kartofler og fennikel

Bagt torsk i hyldesaftDet her er en super nem måde at tilberede torsk, eller hvid fisk i det hele taget, så det bare smager rigtig godt. Torsken er bagt i selskab med et par skefulde hyldeblomstsaft og en klat smør. Rodfrugter af enhver slags går rigtig godt til fisken, men især fennikel er godt. Anistoner og fisk kan noget helt særligt sammen. Her har jeg også serveret med søde kartofler for at give lidt mere fyldighed og runde retten af.

Det skal du bruge (2 pers):
300 g torskefilet
1-2 tsk hyldeblomstsaft (ufortyndet)
20 g smør
Salt og peber

400 g søde kartofler
1 fennikel
1 rød chili
1 stykke ingefær på størrelse med en valnød
1-2 fed hvidløg
Olivenolie
Lime
Salt og peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartofler og skyl fennikel. Skær kartoflerne i tern og fennikel i skiver. Sæt dem på spyd – eller nøjes med at lægge dem i et ildfast fad. Spyddene gør det bare lidt mere hyggeligt at gnaske i. Hak chili, hvidløg og ingefær fint. Bland med olie,  salt og peber. Pensl kartofler og fennikel med chili/ingefær olien. Bages 20 min.

Imens lægges torskefileterne i et fad på et stykke bagepapir. Læg dem sådan, at papiret kan foldes rundt om fisken bagefter. Hæld 1-2 spsk hyldeblomst over fileterne, drys med salt og peber og slut af med en klat smør. Bages ca. 12-14 min.

Server evt. med en mango/kokos salat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s