Hjemmelavet mexicansk burger

Mexicansk burgerEt godt bud på søndagsmenuen. Nemt, lækkert og tilpas syndigt til en søndag. Syndigheden kan dog justeres, fx kan du droppe osten og skifte til en grovere udgave af burgerbollerne.

Det skal du bruge (2 pers):
300 g hakket oksekød (økologisk oksefars sælges ofte i pakker på 300g)
2 skiver cheddar
2 stk ciabattabrød
2 modne tomater
1 rødløg
Jalepenos
1 drys cayennepeber
1 tsk paprika
1 tsk stødt spidskommen
Salt og peber

Guacemole (se opskrift her)

Sådan gør du:
Start med at lave guacemolen og sæt den på køl. Del kødet i to. Form dem til to boller og tryk dem flade på et skærebræt. Hak bøfferne flade ved at hakke dem med med en kniv på begge led. Vend dem og gør det samme på den anden side til de er godt flade. Krydr med salt og peber, paprika og spidskommen.
Tænd en pande og lad den blive helt varm. Skær tomat og rødløg i skiver. Rist brødene. Giv bøfferne 2-4 minutter på hver side alt efter, hvor røde du kan lide dem. Tag dem af varmen og læg et stykke ost på. Saml burgerne med guacemole, løg, tomater, jalepenos og hvad du ellers kunne tænke dig.

Server med kartoffelbåde og tortillachips.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s