Stegte rødspætter

Stegte rødspætterEn dejlig, dansk klassiker, der holder hele vejen igennem. Jo friskere fisk, jo bedre. Server med nye kartofler og persille – dansk, når det er bedst.

Til to personer

Du skal bruge:
2 hele rødspætter (få evt. fiskehandleren til at flå og rense dem – det gør jeg altid)
4-5 spsk hvedemel
Salt og peber
Smør
Olie
Frisk persille, hakket

Sådan gør du:
Skyl fiskene grundigt og sørg for, at alt blod og andre urenheder er fjernet. Halen og finnerne kan du sagtens lade sidde – de er med til at give rigtig god smag og kan sagtens spise. De bliver sprøde ligesom flæskesvær, når de bliver stegt. Bland mel med godt med salt og peber. Vend fiskene i melblandingen – sørg for at hele fisken er dækket.

Sæt en stor pande over med godt med olie og en klat smør. Tænd for panden på middel varme. Når smørret er bruset af steges fisken ca. 3-4 min. på hver side – pas på de ikke får for meget. Tør fisk er aldrig særligt lækkert. Lige inden servering smeltes endnu en god skefuld smør. Bland persillen i smørret og hæld det ud over fisken. Og så er der serveret.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s