Blomkåls/fennikel suppe toppet med ristet rugbrød, ristet blomkål og olivenolie

BlomkålssuppeOg mens vi er i gang med supperne får I lige denne her med, der giver en herlig fornemmelse af at fylde kroppen med alt det, der er godt for dig. Uden det går ud over den gode smag, vel at mærke. Er du ikke den store fennikel-elsker, så brug selleri, pastinak, persillerod eller noget i den dur i stedet.

Du skal bruge:
1 blomkålshoved
1-2 fennikler (kommer an på, hvor store de er)
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
1-2 spsk urter, fx estragon, rosmarin, timian eller hvad du nu lige er i humør til)
4-5 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Muskatnød
Olie

Topping:
1 skive rugbrød
1 par buketter fra blomkålshovedet
Lime
Olivenolie

Sådan gør du:
Hak løg og pres hvidløg. Skyl blomkål og fennikel. Fjern det værste af stokken fra blomkålen og skær den i grove stykker på ca. 4×4 cm. Tag lidt blomkål fra til toppingen. Fjern det groveste af stilken på fenniklen og skær i grove skiver. Gør resten af grøntsagerne klar. Sæt en gryde over med lidt olie. Steg løgene til de er fint gennemsigtige. Tilsæt hvidløg, blomkål og fennikel og lad det få en lille smule farve. Tilsæt urter og bouillon og lad det hele simre ca. 25 min.

Imens gøres toppingen klar. Skær rugbrødet i små tern og hak blomkålen fint. Sæt en pande over. Giv den et godt skvæt olie og steg først rugbrødet til det er sprødt. Læg rugbrødet på køkkenrulle til det skal bruges. Bagefter steges blomkålen til det har fået en fin gylden farve.

Blend suppen og smag til med muskatnød, salt og peber. Server suppen med toppingen og hæld lidt olivenolie på i en fin stribe. Slut af med at presse lidt limesaft over. God appetit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s