Rosastegt and med granatæblesalat

Jeg er ret vild med and – især når det er stegt helt perfekt rosa. Den her opskrift er hurtig og let og kan snildt bruges som hverdagsret. Du kan også vælge at lave lidt ekstra tilbehør og så har du hurtigt menuen til en rødvinsaften med vennerne. Som den står her tager det ca. 40 min. i alt.

Det er første gang jeg har prøvet det kinesiske krydderi “Five-spice”. Det er en blanding af kanel, fennikelfrø, stjerneanis, allehånde, nelliker og ingefær (spørg mig ikke, hvorfor det hedder five spice, når det indeholder seks krydderier). Det er virkelig lækkert og passer især godt til andebrysternes kraftige smag.

Det skal du bruge (2 pers. + en madpakke):
2 andebryster
1 tsk kinesisk fivespice-krydderi
1 granatæble
To gode håndfulde babyspinat
1 bundt ærteskud
3 gulerødder
1 håndfuld radisser
1 lille håndfuld mynte
1 lille citron
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Tænd en pande på medium varme. Imens skærer du et krydsmønster på fedtsiden af andebrysterne. Drys med fivespice, salt og peber – og slut med et godt skvæt olivenolie. Gnid krydderierne og olien godt ind på andebrysterne. Læg dem med fedtsiden nedad på panden og find et låg, der er lidt mindre end panden. Læg låget ovenpå brysterne – det giver en mere jævn stegning. Lad brysterne stege i ca. 18-20 min. Vend dem en gang imellem. Lad dem trække ca. 10-15 min, før du skærer dem ud.

Imens gør du grøntsagerne klar. Pil granatæblekernerne ud (tjek her, hvordan du gør det smart og hurtigt) og skyl spinaten og ærteskuddene. Riv gulerødderne, skær radisserne i skiver og hak mynten fint. Bland det hele sammen og pres citronen ud over. Slut af med et par gode skvæt af en god olivenolie.

dsc_0575

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s