Uimodståelig jordbær-rabarber marmelade

Den sidste rest af sensommeren har jeg gemt i et glas. Rabarberne fik jeg fra min mors kolonihave. Hun havde plantet rabarberne i år, så stilkene blev aldrig rigtig store. Det betød, at de stod og blev helt fantastisk modne over en hel sommer – helt røde hele vejen igennem. Den kolonihave vokser og vokser mere og mere på mig.

Det skal du bruge (til to-tre glas, alt efter størrelse)
1 bundt rabarber, ca. 4-500 g
400 g frosne jordbær (friske er selvfølgelig bedst, men frosne kan også sagtens gøre tricket fandt jeg ud af)
250-300 g sukker
1 dl vand
1 vanillestang
Skoldede marmeladeglas
Atamon eller spiritus til skylning af glasset (med atamon holder marmeladen længst, men det koster mange tilsætningsstoffer, så brug så lidt som muligt, ca. 1 tsk pr glas – og husk at hælde det ud bagefter. Det, der sidder tilbage er nok til at konservere)

Sådan gør du:
Tø jordbærrene op, før du går i gang. Skær jordbær i halve og rabarber i små stykker. Hæld jordbær og rabarber i en gryde med sukkeret over sig i en halv times tid, gerne lunt. Det sikrer, at sukkeret trænger ind og søder begge dele tilstrækkeligt. Skrab kornene ud af vanillestangen og smid både korn og stangen i gryden. Tilsæt en dl vand. Stil gryden på komfuret og tænd for svag varme. Lad det koge ca. 20-25 min – tjek konsistensen undervejs og husk, at det altid er noget mere flydende, når det er varmt. Og smag også til undervejs – og husk igen, at det smager mere sødt, mens det er varmt. Når alt er, som du vil have det hældes marmeladen på glas, mens den stadig er ret varm. Luk til med det samme og sæt på køl.

One thought on “Uimodståelig jordbær-rabarber marmelade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s