Skønne, henkogte tomater

I bedste Camilla Plum’sk stil har jeg eksperimenteret med at henkoge tomater her i weekenden. I går smagte jeg resultatet – og det var uden tvivl bøvlet værd! Man får et helt andet produkt end almindelige dåsetomater, der smager fuldstændig vidunderligt i sig selv. Det tager selvfølgelig noget tid at lave dem, men det er kun tiden i ovnen, der er langstrakt. Og som Camilla siger, så behøver man jo ikke at stå og glo på den imens.

Det skal du bruge:
1 kg modne tomater – brug gerne lidt forskellige slags som blommetomater, cocktailtomater, bøftomater, osv.
2 dl god olivenolie
Et helt hvidløg, pillet i fed
En stor håndfuld frisk basilikum
Groft salt
4-5 sylteglas

Sådan gør du:
Skyl alle tomater grundigt og tør dem, så de ikke er alt for våde. Tjek, at sylteglassene er grundigt rengjort, slut af med at skylle dem i kogende vand (men fyld dem ikke helt op, så sprænger de). Fyld glassene med tomater. Skær de største i lidt mindre stykker, men lad de små cocktailtomater være hele. Fyld glasset helt op. Pres tomaterne lidt sammen med en grydeske og mas 3-4 fed hvidløg og lidt basilikum ned langs siden i glasset. Drys en god tsk salt over og slut af med

3-4 spsk olie. Det behøver ikke at dække helt, da der kommer masser af væske fra tomaterne. Sæt glassene i et vandbad og sæt dem i en kold ovn. Tænd ovnen på 110 grader. Og nu begynder ventetiden – tomaterne skal have indtil de er faldet lidt sammen og det bobler i glasset. Jeg lavede to størrelser – de største glas tog ca. 4 timer om at blive færdige, mens de små tog 2,5-3 timer. Men det kommer meget an på ovnen, tomaterne osv. så kig til dem en gang hver halve time ca. Når tomaterne ser færdige ud slukker du for ovnen og lader tomaterne køle af i ovnen. Derfor skal glassene også være nogenlunde lige store, ellers må du henkoge af to omgange. Til sidst har du nogle meget langtidsholdbare og ikke mindst super lækre hjemmelavede dåsetomater.

Advertisements

One thought on “Skønne, henkogte tomater

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s