Gulerodskage med flødeostecreme

GulerodskageHer har du noget af en lækkerbisken, der tilfredsstiller enhver kagelyst. En lækker og svampet sag, der sammen med flødeostecremen går op i en højere enhed. Det er min mors opskrift, der har holdt til alt fra fødselsdagskagetog, da jeg var barn – til kagen jeg i dag tager med på arbejde, når det er min tur i kageordningen. Er du til en lidt mindre syndig version er den også rigtig dejlig med lidt flormelis drysset over.

Du skal bruge (gulerodskagen):
300 g mørk farin eller muscovadosukker (vælger du muscovadoen bliver det en lidt mere “voksen” kage)
2 dl smagsneutral olie (fx raps, solsikke eller majs)
4 æg
275 g hvedemel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
2 tsk kanel
Evt. 1 tsk stødt ingefær, lidt stødt kardemomme, nelliker eller hvad du lige har i gemmerne (kagen bliver kun bedre af lidt ekstra smag – men det kan selvfølgelig blive for meget. Så sørg for, at der ikke kommer mere end 3-4 tsk krydderi i kagen)
375 g revne gulerødder
1 dl rosiner
50 g nødder (valnødder, hasselnødder, mandler, pekan e.l.)

Flødeostecreme:
120 g blød smør
200 g flødeost naturel
3,5 dl flormelis
2 tsk vanillesukker
Skallen fra en økologisk citron

Sådan gør du (kagen):
Rør farin og olie sammen. Rør æggene i og pisk grundigt. Bland mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron og krydderier sammen i en anden skål. Vend forsigtigt de tørre ingredienser i æggeblandingen. Vend gulerødder, rosiner og nødder i dejen. Det er meget vigtigt, at du ikke pisker igennem i de sidste to trin, da det får kagen til at blive klæg og tung. Jo mindre du rører i den efter det tørre og det våde er blevet blandet jo luftigere bliver den – den skal kun lige akkurat være blandet sammen.

Hæld kagen i en mellemstor bradepande (ca. 25×35 cm) og bag ved 175 grader i ca. 45-50 min. Hold øje med den undervejs. Tjek om den er færdig ved at stikke en skarp kniv i kagen – hvis der ikke følger dej med er den færdig. Køl af.

Flødeostecreme:
Pisk smør, vanillesukker og flormelis sammen. Tilsæt flødeost og citronskal og pisk til den har den ønskede konsistens – men pas på du ikke pisker for længe, for så bliver den helt flydende.

Når kagen er kølet godt af fordeler du cremen over.

Server med en god kop kaffe eller the.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s